Inspectie en keuring


Wanneer u binnen uw dagelijkse werkzaamheden elektrisch (hand)gereedschap en/of machines gebruikt, bent u verplicht deze jaarlijks te laten inspecteren volgens NEN 3140.

Wilt u uw (hand)gereedschap en/of machines laten keuren volgens de keuring NEN 3140 ? Bij Julo BV bieden wij u deze mogelijkheid. Julo BV heeft bijna 70 jaar ervaring als elektromechanisch onderhoud en wikkelbedrijf. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van inspecties en keuringen conform de NEN 3140 norm. Ons personeel is gekwalificeerd en heeft jarenlange ervaring met het keuren volgens de NEN 3140 en kan u daarom goed adviseren. Als reparatiebedrijf beschikken wij over de juiste testapparatuur waarmee de keuring NEN 3140 wordt uitgevoerd. Mocht het zo zijn dat uw gereedschap en/of machine de keuring NEN 3140 niet heeft gehaald, dan kunnen wij dit op uw verzoek direct repareren. Na goedkeuring krijgt u een rapport dat u voor uw eigen administratie kunt bewaren en kunt tonen op verzoek van controlerende instanties.

  • Een visuele inspectie.
  • Het testen van de isolatieweerstand
  • Het controleren van lekstromen.

Indien het (hand)gereedschap en/of machines worden afgekeurd, kan het op uw verzoek direct worden gerepareerd. Na de keuring krijgt u een rapport van alle meetgegevens, de datum van goedkeuring en de identificatie-aanduiding van het gekeurde object. Dit rapport is voor uw administratie en kan op verzoek aan controlerende instanties worden getoond. Tevens kunnen wij lagerconditiemetingen uitvoeren. Zo’n meting brengt mogelijke ongeplande storingen aan het licht en stelt u in staat om, indien nodig, preventief revisies te laten uitvoeren. Zo beperkt u onverwachte verrassingen in uw productieproces!